1 reaktion på ”Avsnitt 29: Saker vi har fel om

 1. Hej Samson och Edit*,

  undebart att ni är tillbaka (Samson, uppskattar att du berättar om varför det blev uppehåll även om du såklart inte har något krav på dig att göra det. Och hoppas allt är ok!).

  Jag har upptäckt att jag än en binge:are. Sträckkollar en serie, sträcklyssnar på en podcast. Känner folk som lyssnar på 15 olika poddar i veckan, men förstår det verkligen inte, så de senaste veckorna har jag sträcklyssnat på Språket i P3, Värvet, Allt du velat veta, Yoga girl samt Yoga 360 – och nu i veckan era 3 (4?) senaste avsnitt <3. Och alltså SOM jag har saknat er! Ni har säkert hört det förr, men tycker verkligen att ni har grymma radioröster, och ett sånt himla härligt samspel. Det känns som att ni är två av ens bästa kompisar som sitter och pratar och man vill bara join the conversation (hence lång kommentar coming up).

  Så, här kommer blandad kompott med kommentarer på de senaste episoderna (ja, jag för korta anteckningar medan/efter jag lyssnar hehe) 🙂

  Lika delar älsk och cringe på att förra kommentaren lästes upp. Mycket cringe pga jag insåg att sättet jag skrev på lät så otroligt mycket fjortis. (och som en sidokommentar så har ni även fått kommentarer under avsnitt 11 och 20 också, in case att ni inte kollar gamla). Här är för övrigt North&South som jag syftade på: http://www.imdb.com/title/tt0417349/?ref_=nv_sr_3.

  Avsnittet där Edit säger att hon skulle klättra Elijah Wood som ett träd tajmade med att jag skulle parkera i en liten, liten ruta i ett garage. Började skratta så mycket att jag fick motorstopp, bilen hoppade en meter men tack och lov hade jag en decimeter till godo till kanten. Puh! Apropå det så håller jag helt med om Elijah, Arman och Terry! Och när jag ändå nämner Arman (griper efter halmstrån här), så pratade ni i ett avsnitt om TH Hawaii, och deras matkultur med spam. Det fick mig att tänka på Okinawa som fan hade spam i ALLT. Något annat som fått mig att skratta rätt ut när jag kör (dock utan att bli trafikfarlig) är bl.a. Edits "Madame Skakis".

  Och apropå saker man haft fel om så har jag alltid varit rätt nöjd över att jag är grym på att läsa/skriva/stava (sv/eng) men mitt självfötroende har fått sig ett par törnar… Bland annat har en kompis informerat mig om att sköka uttalas pss. som sked, inte med hårt k. Har gått i typ 20 år och trott något annat, och haft jäkligt svårt att ställa om till rätt uttal. Inte för att det är ett ord jag någonsin säger, utan det är bara något en läser. Ibland. Och förra veckan påpekade en kollega att jag konsekvent felstavat "överens" i ett dokument, trots word klagade på det (ville stava det med två r). Och igenkänning på DnD/D&D, har iof bara spelat en kort demo till… något av dem, på PC typ -98.

  Avskyr att förlora, men ännu mer i schack. Har inte tänkt på det tidigare, men er diskussion fick mig att inse att det troligen är för att jag är kass på planera långt framåt (vilket är dåligt när en spelar schack), och schack känns som en sån… om inte statusmarkör, så en mätare på ens intelligens. Stämmer såklart inte, men det är nog såg jag omedvetet ser det.

  Och slutligen, för att knyta an till det jag skrev i början, så är jag nyfiken på vad ni lyssnar på för poddar. Vilka gillar ni? Vad kommer ni aldrig att lyssna på ? Och vad har ni försökt lyssna på ("jag booorde gilla det här"), men insett att det inte är er grej? (Och finns det någon pod ni hatar?)

  Hoppas ni får en toppen helg! Och lycka till med hitta rätt företag, Samson.

  PS. Famous grouse verkar sponsra rätt mycket och ha event med alla möjliga, dunno om ni gillar den men om ni vill ha spons kan de vara värda att prata med. Om nu bulleit inte går vägen.

  *Förlåt om jag har felstavat ditt namn konsekvent 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *